Bijen observatiehuis - WA43
Uw winkelwagen:
Totaal
Esschert Design

Bijen observatiehuis - WA43

€17,95
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Gratis verzending vanaf €50,-
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Op werkdagen voor 19.00 besteld, morgen in huis
Product informatie
Bijen observatiehuis - WA43

Door het glas heen kun je zien hoe de vrouwtjesbijen hun nest bouwen. Ze legt een voorraadje stuifmeel aan in de nestholte en nectar en legt hierop een eitje. Daarna sluit ze de broedcel af. Zo maakt ze meerdere cellen achter elkaar in een gangetje, soms tot wel 10 cellen in een gang. Daarna laat ze het gangetje met rust en komt er een jaar later wanneer de planten weer bloeien een volwassen dier te voorschijn. Het eitje transformeert tot larve en verpopt zich uiteindelijk tot volwassen bij.

Elke bij heeft een ander formaat gat (of buis) nodig. De metselbij kiest een diameter tussen 3 en 7 mm, terwijl de maskerbij 2 tot 4 mm prefereert. Er moet met een aantal zaken rekening gehouden worden bij het kiezen van de locatie van het bijenhuis. Warmte is belangrijk voor de nakomelingen, daarom is het belangrijk dat de locatie zonnig is, maar het moet wel beschermd zijn tegen wind en regen. Hang het bijenhuis ongeveer op een hoogte van 1,5 m - 2 m in zuidelijke richting. Zorg dat de ingangen aan de voorkant goed zichtbaar zijn voor de bijen.

Het is goed als er leem, zand en water in de buurt is. Ook zullen inheemse kruiden, bloemen met veel stuifmeel, struiken en bomen in de buurt voor voedsel zorgen. Dit allemaal zal ervoor zorgen dat uw bijenhuis volgeboekt is. Door de achteruitgang in flora en nestgelegenheden worden vele soorten bedreigd. Dit bijenhuis biedt een uitstekende nestgelegenheid voor verschillende soorten bijen.

Materiaal: Vurenhout, Zink, Plexiglas
Afmetingen: 20,0x7,8x37,2 cm
Gewicht: 1.12 kg
 
Eigenschappen

No properties available

Specificaties

No specifications available